Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Miért szuper a Goji, és a Gojiland európai fajtája?

Miért szuper a Goji, és a Gojiland európai fajtája?

A goji bogyókat szuperélelmiszernek sorolták, amint felfedezték, hogy antioxidánsokat, ásványi anyagokat, vitaminokat, aminosavakat, poliszacharidokat (LBP), monoszacharidokat, telítetlen zsírsavakat és sok fenolos vegyületet, flavonoidokat és fitoszterolokat tartalmaznak.

A Gojiland erdélyi biogazdaságában nemesített Goji bogyó fajta, a Lycium Barbarum Erma, egy hosszú és gondos szelekciós folyamat eredménye, amely így kiváló tulajdonságokkal, jellegzetes természetes édes ízzel rendelkezik a vásárlóink legnagyobb örömére.

Az első nyilvántartásba vett Goji fajta Európában.

A Goji egy szőlőcserjéhez hasonló, finom vörös bogyókat termesztő növény, amelyet már több mint 2000 éve használnak a távol keleti hagyományos gyógyászatban, de ugyanúgy a gasztronómiában is, ez a tendencia a közelmúltban egyre népszerűbb lett a nyugati országokban is.

A Goji növény két fő fajtája a "Lycium barbarum" és a "Lycium chinense", bár világszerte több mint 70 különféle faj ismert, közülük sok Európában őshonos. A Solanaceae családba tartozik, amely a paradicsomot, padlizsánt, paprikát és burgonyát is magába foglalja. A bogyók enyhe édes-savanyú ízűek és a cseresznye és áfonya keverékére emlékeztet.

A lícium vagy goji (Lycium Barbarum) növény páratlan kitartásáról és túlélőképességéről ismert. Évszázadok óta ültetik a Kárpát-medencében meredek partoldalak, homokos vagy löszös talajok megfogására. Régi magyar neve – ördögcérna – is erre utal: ez az ördöngös bokor egy év alatt újra hajt akár egy cérnányi földben maradt gyökérdarabkájáról. Legidősebb ismert hazai példánya a debreceni Kálvin téri líciumfa kb. 250 éves.

A hagyományos távol keleti gyógyászat szerint a Goji növény minden egyes részének különféle gyógyászati tulajdonsága van, és ezeket évezredek óta használják különböző gyógyírekben.

A Goji bogyókat a hagyományos kínai orvoslásban használják ásványi hiányok enyhítésére, a hőstressz elleni küzdelemben, a szél eloszlatására, a látás javítására, a máj, a vesék, a magas vérnyomás, az alsó hátfájás kezelésére és a termékenység fokozására.

A Goji bogyókat ugyanígy a hagyományos tibeti orvoslásban is használták sok gyógyító receptben évezredeken át, semleges és édes energetikai tulajdonságaik miatt meleg és hideg betegségek kezelésére. Arra is felhasználták, hogy üdítő és immunerősítő képességeket hozzon létre azokban a készítményekben, amelyekben más növényi készítménnyel keverve használják őket.

A Goji bogyók számos különféle antioxidánssal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, fenolos vegyületekkel, flavonoidokkal, mono- és poliszacharidokkal, aminosavakkal valamint telítetlen zsírsavakkal vannak felruházva.

Azonnal láthatjuk, hogy a Goji bogyók hogyan is szerezték szuperétel hírnevüket, mivel olyan tulajdonságokkal rendelkeznek amelyek összehasonlíthatatlanok a piacon elérhető összes többi gyümölccsel.

NYILATKOZAT: Jelen weboldal független tudományos kutatások publikációira hivatkozik. A termékek gyártója és forgalmazója sincs abban a helyzetben, és nincs jogosultsága arra, hogy a Lycium Barbarum növény hatóanyagaival és azok élettani hatásaival kapcsolatos bármilyen egészségügyi kijelentéseket tegyen. Nem állítjuk, hogy az itt forgalmazott termékek bármely betegség vagy egészségügyi probléma kezelésére vagy gyógyítására szolgálnának.