Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rólunk

Üdvözöljük a Gojiland webáruház oldalán!

Őszintén hisszük, hogy a Goji növény a természet ajándéka az emberiség számára.

A lícium vagy goji (Lycium Barbarum) növény páratlan kitartásáról és túlélőképességéről ismert. Évszázadok óta ültetik a Kárpát-medencében meredek partoldalak, homokos vagy löszös talajok megfogására. Régi magyar neveördögcérna – is erre utal: ez az ördöngös bokor egy év alatt újra hajt akár egy cérnányi földben maradt gyökérdarabkájáról. Legidősebb ismert hazai példánya a debreceni Kálvin téri líciumfa kb. 250 éves. 

A hazai változatok bogyójának fogyasztásáról nincsenek adatok, azonban Kínában és Tibetben évezredek óta szerves része a tradicionális gyógyászatnak, mint immunitást, vitalitást, libidót és termékenységet fokozó, a májat, vesét és tüdőt támogató szer; de a mindennapi konyhában is használják úgy a leveleit, mint a szárított terméseket (a goji név eredete a kínai Gou Qi Zi).

A Gojiland termékei az ’Erma’ fajtájú növényből készülnek, amelynek kiváló tulajdonságait egy olyan nemzetközi kutatás is megerősítette, amihez az alapanyagot maga a termelő (a Gojiland erdélyi farmja) szolgáltatta. A kutatásról "A Goji levél hatásairól" című hírekben olvashat részletesen.

A gyümölcs és a szárított levél is igazán kellemes ízű.

A lícium gyümölcs legkülönlegesebb összetevői a poliszaharidok, amelyeknek öregedésgátló, immunerősítő, májvédő, antivirális, gyulladáscsökkentő és az idegrendszert támogató funkciói is tudományosan bizonyítottak.

A növény friss vagy szárított levele ugyanúgy hatékony, mint a gyümölcs, különösen immunerősítő és értisztító hatása kiemelkedő.

A Gojiland termékek Kolbaszer Imre tíz hektáros biogazdaságában készülnek Egri községben, Észak-Erdélyben, 10 kilométerre Csengersimától.

Termesztési és feldolgozási folyamataink is a német Ceres GmbH által tanúsítottan organikus (bio) minősítésűek.

Fagyasztva szárítással, liofilizálva őrízzük meg a gyümölcs értékes beltartalmát, ezáltal is biztosítva azt, hogy fogyasztónk a lehető legjobb ár/érték arányban tudják megvásárolni termékeinket. Erről bővebben a "A liofilizálás előnyei, összehasonlítása a hőszárírással" című cikkünkben olvashat részletesebben.

A növénytermesztésen és -feldolgozáson túl a lícium növénnyel kapcsolatos tudományos kutatásoknak is részesei vagyunk, illetve igyekszünk aktívan elterjeszteni Kárpát-medence-szerte azt a nálunk már majdnem elfelejtett, de a Távol-Keleten megőrzött tudást, amely ehhez a csodálatos tulajdonságokkal bíró gyógynövényhez kapcsolódik.

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy egyedülálló módon az EU-ban termesztett, prémium bio minőségű Goji termékeink minél szélesebb körben eljussanak a hazai egészségtudatos fogyasztókhoz. Ennek érdekében viszonteladói partnereket is keresünk.