Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A liofilizálás előnyei, összehasonlítása a hőszárírással

A liofilizálás előnyei, összehasonlítása a hőszárírással

A Goji szárításához korszerű fagyasztó szárítókat használunk, amelyek biztosítják a vitaminok, ásványi anyagok, antioxidánsok és egyéb hasznos vegyületek megőrzését. Ezek a vegyületek nagyon illékonyak és érzékenyek az összes többi hőalapú szárítási módszerre.

Csak a liofilizálás biztosítja az összes növényi tápanyag 97% -os megőrzését, jelentősen meghosszabbítva a termékek eltarthatóságát.

A fagyasztva szárítás, más néven liofilizálás, kiváló minőségű terméket eredményez a szárítási folyamat során alkalmazott nagyon alacsony hőmérséklet (-50 ° C) miatt.

A fagyasztva szárítás során a terméket lefagyasztják, vákuumot hoznak létre a szárítókamrában, majd szublimálással eltávolítják a jeget. Ez szöges ellentétben áll a legtöbb hagyományos dehidratációs módszerrel, amelyek hő felhasználásával párologtatják el a vizet.

A fagyasztva szárítási eljárást a legmodernebb gyógyszerészeti egységekben hajtjuk végre, amelyek megtartják a bogyók eredeti formáját, és a rehidratált termék minősége kiváló.

HŐVEL vs. FAGYASZTVA SZÁRÍTÁS

Mivel a fagyasztva szárítással a víz legnagyobb része eltávolítható a bogyókból, ez a térfogat/tömeg arány több mint kétszeres növekedését eredményezi a hagyományos hőszárításhoz képest. A mellékelt képen 200 g hőszárított (Kínából importált) Goji bogyó látható a bal oldalon, mellette pedig 200 g liofilizált Goji bogyó (EU-ban termesztett) a jobb oldalon.

Amellett, hogy a hőszárítás elpusztítja a bogyókban található jótékony vegyületek nagy részét, a hő a bogyókat meg is megbarnítja. Az egyetlen ok, amiért a piacon értékesített hőszárított Goji bogyók vörösek, az az, hogy szárítás előtt kénalapú színezékekkel kezelték őket, amelyekre sok ember allergiás és káros lehet az emberi testre.

A fagyasztva szárított Goji bogyóinkat nem kezeljük semmilyen vegyszerrel vagy tartósítószerrel, erre nincs szükség, mivel a fagyasztva szárítás egy sokkal jobb folyamat mint a hőszárítás, amely megőrzi a színt, formát, fitotápanyagokat és a nagyszerű ízt, és így egy sokkal jobb minőségű terméket eredményez.