Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

PÖDÖR Mákolaj - hidegen sajtolt - 100ml

3.290 Ft
Menny.:db

Mákolaj, az újra felfedezett olajkülönlegesség

A mákolaj jó ideig alulbecsült, sőt elfeledett eleme volt az európai konyhának. Csak az utóbbi években éledt fel újra, amikor is ráébredtünk, hogy ez a világossárga növényi olaj jóval többre képes, mint gondoltuk. A Pödör mákolajába csakis teljesen érett mákszemek kerülhetnek, a hidegsajtolás módszere pedig biztosítja, hogy a mákban lévő értékes anyagok a lehető legnagyobb mértékben megőrződjenek. A kíméletes előállítási folyamat eredménye a könnyen emészthető, diszkrét ízű mákolaj, ami ezen tulajdonságai miatt ideális a diétás konyhában. Amennyiben eddig még nem vette fel a mákolajat a kedvencei listájára, minden bizonnyal meggondolja magát, ha pár csepp mákolajjal fogyaszt el legközelebb egy friss pasta ételt.

Cikkszám: 11303
3.290 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A hidegen sajtolt
mákolaj használatáról

A mákból nyert olajnak finoman fanyar, enyhén diós íze van, ami különösen hideg ételekben érvényesül jól. A benne található anyagok optimális aránya miatt a mákolaj változatosságot tud vinni az alacsony koleszterintartalmú és természetes étrendbe is. Jól illik párolt és nyers zöldségekhez, salátákhoz és a hagyományos közép-európai ételekhez. Az pedig magától értetődő, hogy ennek a világossárga olajnak ott a helye a mákos tésztában, mákos nudliban és mákos rétesben!

A mákolaj
jótékony hatásai

Ennek a hidegen sajtolt olajnak 87-90 százaléka telítetlen zsírsavakból áll, amiért különösen hálás a szív-és érrendszer.

A mákolajat magas omega-6 zsírsavtartalma is megkülönbözteti a többi növényi olajtól. Az omega-6 zsírsavakat, úgy mint a linolsavat és az arachidonsavat nem képes előállítani az emberi szervezet, jóllehet ezek az anyagok nélkülözhetetlenek fiziológiai folyamataink egészséges működéséhez. Közvetve irányítják a vérnyomást és a test gyulladások elleni reakcióját.

Összetevők és tápértékadatok

Összetevők

100% olaj kék mákból.

Átlagos tápértékadatok

100g termékben:

Energia 3751kJ /896kcal

Zsír 99,6g

amelyből telített zsírsavak 14g

egyszeresen telítetlen zsírsavak 15g

többszörösen telítetlen zsírsavak 71g

Szénhidrát 0g

amelyből cukrok 0g

Fehérje 0g

0g

Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!

 

Omega zsírsavak

Omega-3 3,1 g
Omega-6 47,6 g
Omega-9 15 g
 
 
 

Tárolás

A friss mákolaj érzékeny, gyorsan avasodik, ezért tárolására fordítsunk különös gondot.

Bontatlanul hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 12-15 hónapig tárolható. A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül. Felbontás után, pedig tegyük hűtőszekrénybe, és legfeljebb 3 hónapon belül használjuk fel!

Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!

Származási hely: Ausztria

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!