Leírás és Paraméterek
A hidegen sajtolt
mákolaj használatáról
A mákból nyert olajnak finoman fanyar, enyhén diós íze van, ami különösen hideg ételekben érvényesül jól. A benne található anyagok optimális aránya miatt a mákolaj változatosságot tud vinni az alacsony koleszterintartalmú és természetes étrendbe is. Jól illik párolt és nyers zöldségekhez, salátákhoz és a hagyományos közép-európai ételekhez. Az pedig magától értetődő, hogy ennek a világossárga olajnak ott a helye a mákos tésztában, mákos nudliban és mákos rétesben!
A mákolaj
jótékony hatásai
Ennek a hidegen sajtolt olajnak 87-90 százaléka telítetlen zsírsavakból áll, amiért különösen hálás a szív-és érrendszer.
A mákolajat magas omega-6 zsírsavtartalma is megkülönbözteti a többi növényi olajtól. Az omega-6 zsírsavakat, úgy mint a linolsavat és az arachidonsavat nem képes előállítani az emberi szervezet, jóllehet ezek az anyagok nélkülözhetetlenek fiziológiai folyamataink egészséges működéséhez. Közvetve irányítják a vérnyomást és a test gyulladások elleni reakcióját.
Összetevők és tápértékadatok
Összetevők
100% olaj kék mákból.
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia 3751kJ /896kcal
Zsír 99,6g
amelyből telített zsírsavak 14g
egyszeresen telítetlen zsírsavak 15g
többszörösen telítetlen zsírsavak 71g
Szénhidrát 0g
amelyből cukrok 0g
Fehérje 0g
Só 0g
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!
Omega zsírsavak
Tárolás
A friss mákolaj érzékeny, gyorsan avasodik, ezért tárolására fordítsunk különös gondot.
Bontatlanul hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 12-15 hónapig tárolható. A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül. Felbontás után, pedig tegyük hűtőszekrénybe, és legfeljebb 3 hónapon belül használjuk fel!
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!
Származási hely: Ausztria