Leírás és Paraméterek
Felhasználása
A konyhában
A gránátalma magolaj különösen alkalmas dresszingek, köretek és mártások finomítására, ízesítésére. Harmonikus, lágy hangulatot kölcsönöz a salátáknak, gyümölcssalátáknak , desszerteknek, halas- vagy húsos fogásoknak.
Továbbá kiváló müzlik vagy turmixok készítéséhez is, mert a gránátalma magolaj biztosítja, hogy a szervezet felhasználhassa a gyümölcsben található zsírban oldódó vitaminokat.
Bőrápolásban
A kozmetikai cégek nagyon kedvelik a gránátalma magolajat aktív összetevőként más alapanyagokkal kombinálva, kiváló minőségi bőrápolási termékek előállításához.
Összetevők és tápértékadatok
Összetevők
100% olaj gránátalma magból.
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia 3693 kJ/ 898 kcal
Zsír 99,6g
amelyből telített zsírsavak 4,4g
egyszeresen telítetlen zsírsavak 8,4g
többszörösen telítetlen zsírsavak 86g
Szénhidrát 0g
amelyből cukrok 0g
Fehérje 0g
Só g
Nyomokban mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!
TÁROLÁS
Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18 hónapig tárolható.
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.
A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!