Leírás és Paraméterek
Bio Goji Levél szálas és filteres teakülönlegességek
100 % teljesen természetes (bio) Goji növényi tea.
Csak a legjobb minőségű, kézzel szedett és válogatott Goji levelekből készült a Gojiland erdélyi biofarmján termesztett, kiváló tulajdonságú, nemesített fajtából (Lycium Barbarum Erma), amely az első bejegyzett fajta Európában.
A Gojiland Levél teája egy sárgás-zöld színű, kellemes, enyhe ízű tea, amely különösen gazdag fitotápanyagokban, nevezetesen fenolos vegyületekben és flavonoidokban, amelyek antioxidáns, antimikrobiális, gyulladásgátló, antimutagén és enzimgátló hatással bírnak. Kutatások bizonyítják azt is, hogy a saját "Erma" fajtánk tartalmaz a legtöbbet a levelekben található két fő fenolvegyületből.
A Kárpát-medencében a túlélésről híres, mint ördögcérna, Kínában vitalitásfokozó életelixír a Goji.
A hagyományos kínai gyógyászatban erőnlét fokozóként és élettartamot meghosszabbító növényként tartják számon,
nyugaton pedig szupergyümölcsként.
Élvezze a Gojiland Levél teájának különleges ízét, színét, illatát, és tapasztalja meg jótékony hatásait a mindennapjaiban!
Bio máriatövis olaj, az ősi, aromás energiaolaj
A ragyogó aranyszínű máriatövis olajban rengeteg értékes tápanyag van. Gyógyhatását már az ókorban is nagyra tartották. A máriatövis magjából sajtolt máriatövis olaj máig kedvelt eleme az igényes konyháknak. A Pödör máriatövis olaja 100 százalékban természetes, szűretlen és finomítatlan.
A máriatövis magját a legnagyobb gondossággal, hidegen sajtolják, hogy a benne lévő tápanyagok megmaradjanak, ezért olyan egészséges ez a növényi olaj. A linolsav, valamint az A- és E-vitamin mindennel ellátja az emberi szervezetet, ami ahhoz kell, hogy egészséges és vonzó maradjon.
A máriatövis olaj jótékony hatásai
A máriatövis olaj telítetlen zsírsavakban gazdag, és rendkívül magas a linolsav tartalma. A linolsav különösen jótékony hatással van a szív- és érrendszerre.
Máriatövis - a természetes májvédő.
A hidegen sajtolt máriatövis olajat a növény magjából nyerik. Értékes alkotóelemei, különösképpen a szilimarin, jótékony hatást fejt ki a szervezetre és a májra. Csak ismételgetni lehet májra gyakorolt jótékony, antitoxikus és gyulladás csökkentő hatását. Ezen felül, a hidegen sajtolt máriatövis olaj értékes tápanyagai erősítik a szívet és az immunrendszert. Megelőzhetjük a károsodásokat, amelyek méreganyagok által - mint alkohol, gyógyszerek és nehézfémek - alakultak ki a szervezetben.
Külsőleg használva a máriatövis olaj a pattanásos bőr tüneteit is enyhítheti, gyulladásgátló és antibakteriális hatása révén. Sőt, rendszeres bemasszírozás mellett az ízületi fájdalmak, reuma, zúzódások és horzsolásos sebek ellen is hatékonynak tartják.
A hidegen sajtolt máriatövis olaj használatáról
Elkerülendő, hogy a máriatövisolajban különösen nagy arányban található telítetlen zsírsavak tönkremenjenek vagy elpusztuljanak, ezt az olajat nem szabad túlságosan hevíteni. Ahhoz, hogy értékes tápanyagait megőrizze, tanácsos legfeljebb kíméletes párolásra vagy dinsztelésre használni. Nyers vagy párolt zöldségekre cseppentve vagy levesek és salátaöntetek ízesítéseként a máriatövisolaj teljes, friss fűre emlékeztető ízpompájában tud megmutatkozni.
Házilag is alkalmazható gyógyító erejét már a régi korokban is ismerték. Gyengéd masszírozással a test fájó területeire juttatva zúzódások és egyéb sportsérülések, sőt bizonyos krónikus panaszok ellen is hatékony lehet.
Dióolaj, a sokoldalú olaj
A dióolaj örök sláger a konyhában! Diós zamata az ételek széles skálájával kombinálható, a salátáktól a sült húson át a zöldségekig. Nemigen létezik olyan eledel, amit ne dobna fel egy kis dióolaj. A hidegen sajtolt dióolaj kiváló eleme az egészséges étrendnek.
A benne lévő magnézium és omega-3 zsírsavak számos ok miatt jótékonyan szolgálják szervezetünket. Már egy evőkanálnyi is elegendő belőle, hogy biztosítsa a napi esszenciális zsírsavszükségletünket.
A dióolaj jótékony hatásai
A dióolaj a többi növényi olaj közöl is kiemelkedik a benne található telített és telítetlen zsírsavak kiegyensúlyozott arányával. Ez az egyensúly csökkenti a magas vérnyomást és kedvezően hat a szív-és érrendszerre, akárcsak a koleszterinértékekre.
A jótékony omega-3 zsírsavak mindenek fölött az idegrendszer és az agy egészséges működését segítik. Emellett ezek a zsírsavak szabályozzák a vérellátást és csökkentik az erekben való lerakódásokat, ezáltal pedig a szívroham veszélyét.
A dióolajban extra mennyiségű magnézium van. Ez az ásványi anyag stresszoldó hatású, és így csökkenti a vérnyomást.
A dióolaj használatáról
A gourmet konyhában már régóta használják, de mostanában a privát konyhákban is egyre ismertebb. Diós, kicsit a vajra emlékeztető íze különösen változatos használatra predesztinálja, szinte bármilyen ételben. Párolt zöldségekre locsolva épp oly mennyei, mint salátákra, tésztaételekre vagy rizsre. Egyedül arra kell figyelni, hogy ne hevítsük túlságosan, nehogy elvesszenek értékes tápanyagai. A mi tippünk: Tegyen különlegessé egy egyszerű szendvicset pár csepp finom dióolajjal!