Leírás és Paraméterek
A máriatövis olaj
jótékony hatásai
A máriatövis olaj telítetlen zsírsavakban gazdag, és rendkívül magas a linolsav tartalma. A linolsav különösen jótékony hatással van a szív- és érrendszerre.
Máriatövis - a természetes májvédő.
A hidegen sajtolt máriatövis olajat a növény magjából nyerik. Értékes alkotóelemei, különösképpen a szilimarin, jótékony hatást fejt ki a szervezetre és a májra. Csak ismételgetni lehet májra gyakorolt jótékony, antitoxikus és gyulladás csökkentő hatását. Ezen felül, a hidegen sajtolt máriatövis olaj értékes tápanyagai erősítik a szívet és az immunrendszert. Megelőzhetjük a károsodásokat, amelyek méreganyagok által - mint alkohol, gyógyszerek és nehézfémek - alakultak ki a szervezetben.
Külsőleg használva a máriatövis olaj a pattanásos bőr tüneteit is enyhítheti, gyulladásgátló és antibakteriális hatása révén. Sőt, rendszeres bemasszírozás mellett az ízületi fájdalmak, reuma, zúzódások és horzsolásos sebek ellen is hatékonynak tartják.
A hidegen sajtolt
máriatövis olaj használatáról
Elkerülendő, hogy a máriatövisolajban különösen nagy arányban található telítetlen zsírsavak tönkremenjenek vagy elpusztuljanak, ezt az olajat nem szabad túlságosan hevíteni. Ahhoz, hogy értékes tápanyagait megőrizze, tanácsos legfeljebb kíméletes párolásra vagy dinsztelésre használni. Nyers vagy párolt zöldségekre cseppentve vagy levesek és salátaöntetek ízesítéseként a máriatövisolaj teljes, friss fűre emlékeztető ízpompájában tud megmutatkozni.
Házilag is alkalmazható gyógyító erejét már a régi korokban is ismerték. Gyengéd masszírozással a test fájó területeire juttatva zúzódások és egyéb sportsérülések, sőt bizonyos krónikus panaszok ellen is hatékony lehet.
Összetevők és tápértékadatok
Összetevők
100% olaj máriatövis magból
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia 3693kJ /898kcal
Zsír 99,6g
amelyből telített zsírsavak 9g
egyszeresen telítetlen zsírsavak 13g
többszörösen telítetlen zsírsavak 78g
Szénhidrát 0g
amelyből cukrok 0g
Fehérje 0g
Só 0g
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!
Omega zsírsavak
Tárolás
Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18 hónapig tárolható.
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.
A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!
Származási hely: Ausztria