Leírás és Paraméterek
A dióolaj jótékony hatásai
A dióolaj a többi növényi olaj közöl is kiemelkedik a benne található telített és telítetlen zsírsavak kiegyensúlyozott arányával. Ez az egyensúly csökkenti a magas vérnyomást és kedvezően hat a szív-és érrendszerre, akárcsak a koleszterinértékekre.
A jótékony omega-3 zsírsavak mindenek fölött az idegrendszer és az agy egészséges működését segítik. Emellett ezek a zsírsavak szabályozzák a vérellátást és csökkentik az erekben való lerakódásokat, ezáltal pedig a szívroham veszélyét.
A dióolajban extra mennyiségű magnézium van. Ez az ásványi anyag stresszoldó hatású, és így csökkenti a vérnyomást.
A dióolaj használatáról
A gourmet konyhában már régóta használják, de mostanában a privát konyhákban is egyre ismertebb. Diós, kicsit a vajra emlékeztető íze különösen változatos használatra predesztinálja, szinte bármilyen ételben. Párolt zöldségekre locsolva épp oly mennyei, mint salátákra, tésztaételekre vagy rizsre. Egyedül arra kell figyelni, hogy ne hevítsük túlságosan, nehogy elvesszenek értékes tápanyagai. A mi tippünk: Tegyen különlegessé egy egyszerű szendvicset pár csepp finom dióolajjal!
Összetevők és tápértékadatok
Összetevők
100% olaj dióból.
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia 3693kJ /898kcal
Zsír 99,6g
amelyből telített zsírsavak 11g
egyszeresen telítetlen zsírsavak 17g
többszörösen telítetlen zsírsavak 72g
Szénhidrát 0g
amelyből cukrok 0g
Fehérje 0g
Só 0g
Nyomokban mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!
Omega zsírsavak
Tárolás
Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18 hónapig tárolható.
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.
A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!
Származási hely: Ausztria