Leírás és Paraméterek
A kendermagolaj
jótékony hatásai
A kendermagolajban található telítetlen zsírsavak kombinációja egyenesen szenzációs. Az omega-3 és omega-6 zsírsavak optimális 1:3 aránya egyetlen más növényi olajban sincsen meg. A linolsav és az alfa-linolénsav zsírsavkonstrukciója igazi egészségbombává avatja a kendermag olajat. Jelentős hatással bír a hormontermelésre, az immunrendszerre és a sejtregenerációra.
A hidegen sajtolt
kendermagolaj használatáról
Használjon Pödör kendermagolajat ételei ízesítésére, és adja meg vele azt a bizonyos pluszt, amitől különlegesek lesznek! A kendermagolaj jellegzetes, friss fűre emlékeztető íze akkor marad meg a legjobban, ha tisztán cseppentjük a már kész fogásokra. A természetes kendermag olaj füstpontja nagyon alacsony, ezért a lehető legkisebb mértékben szabad csak hevíteni. Különösen jól harmonizál nyers vagy párolt zöldségekkel, és ideális kiegészítője túróból készült krémeknek és mártogatóknak, valamint salátaönteteknek.
Összetevők és tápértékadatok
Összetevők
100% olaj bio kendermagból
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia 3751kJ /896kcal
Zsír 99,6g
amelyből telített zsírsavak 10g
egyszeresen telítetlen zsírsavak 13g
többszörösen telítetlen zsírsavak 77g
Szénhidrát 0g
amelyből cukrok 0g
Fehérje 0g
Só 0g
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!
Omega zsírsavak
Tárolás
Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18 hónapig tárolható.
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.
A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!
Származási hely: Németország
Tanúsítvány
A Pödör bio termékek szigorú kritériumok alapján kapták meg a bio tanúsítványt.
Amennyiben többet szeretne tudni, kérjük kattintson az alábbi linkre: