Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A Goji levél hatásairól

2021. 09. 25. 08:21:00
A Goji levél hatásairól

Az alábbi, legújabb kutatásban kimutatták, hogy a Goji levelek 10 fenolsavat és 11 flavonoidot tartalmaznak, jelentősen antioxidáns, enzimgátló, antimikrobiális, gyulladásgátló és antimutagén hatásúak.

A Gojiland saját "Erma" fajtája tartalmazott a legtöbbet a levelekben található két fő fenolvegyületből a klorogénsavból és a rutinból.

Ezek olyan vegyületek, amelyeket az utóbbi időben intenzíven kutatnak a tudósok világszerte, főként az antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságaik miatt.

Egy 9 tagú, Andrei Mocan PHD által vezetett kutatócsoport Bázelben (Svájc), mélyrehatóan tanulmányozta a goji bogyólevél antioxidáns, antibakteriális tulajdonságait és polifenol tartalmát, nagyon ígéretes eredményekkel:

Polyphenolic Content, Antioxidant and Antimicrobial Activities of Lycium barbarum L. and Lycium chinense Mill. Leaves 

Ezt a vizsgálatot a Lycium barbarum L. és L. chinense Mill levelek in vitro antioxidáns és antimikrobiális aktivitásának, valamint polifenol tartalmának értékelésére végezték. A különböző levélkivonatok jelentős mennyiségű flavonoidot tartalmaznak, és megfelelő antioxidáns aktivitást mutattak. Az eredmények azt sugallják, hogy ezek a fajok értékes flavonoidforrások, amelyek megfelelő antioxidáns és antimikrobiális hatással rendelkeznek.

A levelekben 10 fenolsavat és 11 flavonoidot lehetett meghatározni. A levelek fő flavonoidjai a neohesperidin és a katechin voltak.

Az alábbi tanulmányban, Mocan et al. (2014) kimutatták, hogy a Lycium chinense Mill. és a Romániában összegyűjtött Lycium barbarum minták klorogénsavat, p-kumársavat, ferulsavat, izokercitrint, rutint, kvercitrint, kvercetint és kaempferolt tartalmaztak. Eredményeik azt sugallták, hogy a Goji levelek értékes flavonoidforrások, amelyek megfelelő antioxidáns aktivitással rendelkeznek a TEAC, a DPPH -gyökök megkötése, a hemoglobin -aszkorbát -peroxidáz aktivitás gátlása és a citokróm c által katalizált lipidperoxidáció gátlása szempontjából. Zou (2002) apigenint, kvercetint, acacetint, luteolint, rutint és kaempferolt talált a Lycium chinense Mill. összegyűlt Kínában.

Phenolic compositions and antioxidant attributes of leaves and stems from three inbred varieties of Lycium chinense Miller harvested at various times 

Dr. Mocan és kollégái legújabb 2 éves kutatása, a Hamburgi Egyetemen, amely a Német Szövetségi Környezetvédelmi Alapítvány (DBU) támogatásával, különböző Goji levél kivonatokon készült, amelyek nagyon jelentős antioxidáns, enzim gátló, antimikrobiális, gyulladáscsökkentő és mutagénellenes hatást fejtettek ki a polifenolos vegyületeik és flavonoid tartalmuk miatt.

Functional constituents of wild and cultivated Goji (L. barbarum L.) leaves: phytochemical characterization, biological profile, and computational studies

Ebben a tanulmányban, amelyet a Journal of Enzyme Inhibition and Medicinal Chemistry is közzétett · 2016. szeptemberi kiadás, két kiválasztott fajta levélkivonatait értékelték a vadon termő növényekhez képest, az egyik fajta a Gojiland saját, L. barbarum Erma nevű, fajtája a fő ültetvényünkből vett növényi anyagból, a másik fajta a Lifeberry Big. Büszkén mondhatjuk, hogy leveleink nagyon jól teljesítettek a tanulmány mennyiségi és minőségi elemzésének minden aspektusában a levelekben található jótékony gyógyszerészeti vegyületek tekintetében.

A fent említett tanulmány szerint „Különösen az Erma fajta tartalmazta a legtöbb klorogénsavat, és erős tirozináz-gátló hatást mutatott.” A fajunkból származó minták kivételesen magas klorogénsavat tartalmaztak 24887 μg/g, ami 15-szor több és 9939 μg/g rutin, ami 6,5-szer több, mint ami a másik 2 fajban található.

NYILATKOZAT: Jelen weboldal független tudományos kutatások publikációira hivatkozik. A termékek gyártója és forgalmazója sincs abban a helyzetben, és nincs jogosultsága arra, hogy a Lycium Barbarum növény hatóanyagaival és azok élettani hatásaival kapcsolatos bármilyen egészségügyi kijelentéseket tegyen. Nem állítjuk, hogy az itt forgalmazott termékek bármely betegség vagy egészségügyi probléma kezelésére vagy gyógyítására szolgálnának.