Egy 9 tagú, Andrei Mocan PHD által vezetett kutatócsoport Bázelben (Svájc), mélyrehatóan tanulmányozta a goji bogyólevél antioxidáns, antibakteriális tulajdonságait és polifenol tartalmát, nagyon ígéretes eredményekkel:
Ezt a vizsgálatot a Lycium barbarum L. és L. chinense Mill levelek in vitro antioxidáns és antimikrobiális aktivitásának, valamint polifenol tartalmának értékelésére végezték. A különböző levélkivonatok jelentős mennyiségű flavonoidot tartalmaznak, és megfelelő antioxidáns aktivitást mutattak. Az eredmények azt sugallják, hogy ezek a fajok értékes flavonoidforrások, amelyek megfelelő antioxidáns és antimikrobiális hatással rendelkeznek.
A levelekben 10 fenolsavat és 11 flavonoidot lehetett meghatározni. A levelek fő flavonoidjai a neohesperidin és a katechin voltak.
Az alábbi tanulmányban, Mocan et al. (2014) kimutatták, hogy a Lycium chinense Mill. és a Romániában összegyűjtött Lycium barbarum minták klorogénsavat, p-kumársavat, ferulsavat, izokercitrint, rutint, kvercitrint, kvercetint és kaempferolt tartalmaztak. Eredményeik azt sugallták, hogy a Goji levelek értékes flavonoidforrások, amelyek megfelelő antioxidáns aktivitással rendelkeznek a TEAC, a DPPH -gyökök megkötése, a hemoglobin -aszkorbát -peroxidáz aktivitás gátlása és a citokróm c által katalizált lipidperoxidáció gátlása szempontjából. Zou (2002) apigenint, kvercetint, acacetint, luteolint, rutint és kaempferolt talált a Lycium chinense Mill. összegyűlt Kínában.
Dr. Mocan és kollégái legújabb 2 éves kutatása, a Hamburgi Egyetemen, amely a Német Szövetségi Környezetvédelmi Alapítvány (DBU) támogatásával, különböző Goji levél kivonatokon készült, amelyek nagyon jelentős antioxidáns, enzim gátló, antimikrobiális, gyulladáscsökkentő és mutagénellenes hatást fejtettek ki a polifenolos vegyületeik és flavonoid tartalmuk miatt.
Ebben a tanulmányban, amelyet a Journal of Enzyme Inhibition and Medicinal Chemistry is közzétett · 2016. szeptemberi kiadás, két kiválasztott fajta levélkivonatait értékelték a vadon termő növényekhez képest, az egyik fajta a Gojiland saját, L. barbarum Erma nevű, fajtája a fő ültetvényünkből vett növényi anyagból, a másik fajta a Lifeberry Big. Büszkén mondhatjuk, hogy leveleink nagyon jól teljesítettek a tanulmány mennyiségi és minőségi elemzésének minden aspektusában a levelekben található jótékony gyógyszerészeti vegyületek tekintetében.
A fent említett tanulmány szerint „Különösen az Erma fajta tartalmazta a legtöbb klorogénsavat, és erős tirozináz-gátló hatást mutatott.” A fajunkból származó minták kivételesen magas klorogénsavat tartalmaztak 24887 μg/g, ami 15-szor több és 9939 μg/g rutin, ami 6,5-szer több, mint ami a másik 2 fajban található.
NYILATKOZAT: Jelen weboldal független tudományos kutatások publikációira hivatkozik. A termékek gyártója és forgalmazója sincs abban a helyzetben, és nincs jogosultsága arra, hogy a Lycium Barbarum növény hatóanyagaival és azok élettani hatásaival kapcsolatos bármilyen egészségügyi kijelentéseket tegyen. Nem állítjuk, hogy az itt forgalmazott termékek bármely betegség vagy egészségügyi probléma kezelésére vagy gyógyítására szolgálnának.