Leírás és Paraméterek
LIOFILIZÁLT BIO Goji bogyó
- 100% erdélyi biogazdaságban termesztett, kiváló tulajdonságú Goji (Lycium Barbarum Erma) fajtából
- Páratlan minőségű és tápértékű szuperétel
- Keleten több ezer éve használják élettartam növelő, vitalitásfokozó elixírként.
- A Goji bogyót a „hosszú élet gyümölcsének” is nevezik, mert fokozza az emberi növekedési hormon termelését, erősíti az immunrendszert antioxidáns, antivirális és gombaölő összetevőkkel, védi a szemet, a májat, jó hatással van a keringésre, az emésztésre, az idegrendszerre és a libidóra is.
Liofilizált (fagyasztva szárított), 100% organikus (Bio)
- Ezzel a legmagasabban, kb.97%-ban megőrízhető a bogyók gazdag vitamin, ásványi anyag, antioxidáns és fitotápanyag tartalma
- Sokkal kisebb a térfogat a hőkezeltnél, így 100g-ban több mint 2x liofilizált bogyó van
- Újrahidratálható, pár perc áztatással közel az eredeti alakban, zamatban, beltartalommal fogyaszthatók
- Gondosan termesztett, a német CERES által ellenőrzött, teljesen vegyszer és adalékanyag mentes
KÉZMŰVES BIO Goji lekvár
- Prémium minőségű szuperétel
- Házi, sűrű Goji Lekvár / püré különlegesség egy csipetnyi fahéjjal
- 100% organikus (Bio)
- Hidegen préselve, kíméletes eljárással készült, a hatóanyagok megóvása érdekében
- Immunerősítő, vitalitásfokozó, harmonizáló hatású a "Hosszú élet gyümölcsével"
- Gondosan termesztett, kiváló tulajdonságú Goji (Lycium Barbarum Erma) bogyókból kézzel készítve
Élvezze és tapasztalja meg a Gojiland termékek páratlan ízét, színét, zamatát, és a benne lévő esszenciák jótékony hatásait!
A GOJILAND Bogyó és Lekvár jótékony hatásai
A Gojiland erdélyi biogazdaságában nemesített Goji bogyó fajta, a Lycium Barbarum Erma, egy hosszú és gondos szelekciós folyamat eredménye, amely így kiváló tulajdonságokkal, jellegzetes természetes édeskés ízzel rendelkezik a vásárlóink legnagyobb örömére. Az első nyilvántartásba vett Goji fajta Európában.
Gyümölcse különösen gazdag antioxidánsokban, vitaminokban, ásványi anyagokban, aminosavakban, poliszacharidokban és fitotápanyagokban.
A lícium gyümölcs az egészségmegőrzés egyik leghatékonyabb természetes "fegyvere", erősít, tisztít és harmonizál egyszerre.
- Tartalmazza az ember számára szükséges aminosavakat, magas koncentrációban fehérjét, és esszenciális zsírsavakat.
- Tele van B-vitaminnal, C-vitaminnal és antioxidánsokkal, melyek serkentik az immunrendszert, és fokozzák a védelmet a káros szabadgyökök ellen. Van benne E-vitamin is, mely igen ritkán fordul elő gyümölcsökben.
- Legkülönlegesebb összetevői a poliszaharidok (Lycium barbarum poliszacharid), amelyeknek öregedésgátló, immunerősítő, májvédő, antivirális, gyulladáscsökkentő és az idegrendszert támogató funkciói is ismertek.
- A goji bogyó béta-szitoszterolt tartalmaz. Ez az anyag megakadályozza a koleszterin felszívódását az emésztő traktusban. Ennek köszönhetően jelentősen képes csökkenteni a vér koleszterinszintjét és a vércukorszintet is.
- A Goji bogyót a „hosszú élet gyümölcsének” is nevezik, mert fokozza az emberi növekedési hormon termelését.
- Sok ásványi anyagot és fontos nyomelemet tartalmaz (pl. vas, cink, szelén, kálcium, magnézium, kálium, germanium, stb.) A Germánium pl. a rák ellen hatékonynak bizonyuló anyag, ami a természetben szinte csak a Gojiban található. A Kálium pedig segít csökkenteni a magas vérnyomás, az izomgörcsök és a stroke kockázatát.
- Magas a karotinoid tartalma, mint a béta-karotin, a lutein és a zeaxantin. A béta-karotinról ismert, hogy segít megelőzni a szívbetegségeket és a bőrt is védi a nap káros sugaraitól. A zeaxantin egyik legfőbb hatása, hogy védi a szem retináját.
- Tartalmaz antibakteriális és gombaölő összetevőket is.
Mákolaj, az újra felfedezett olajkülönlegesség
A mákolaj jó ideig alulbecsült, sőt elfeledett eleme volt az európai konyhának. Csak az utóbbi években éledt fel újra, amikor is ráébredtünk, hogy ez a világossárga növényi olaj jóval többre képes, mint gondoltuk.
A Pödör mákolajába csakis teljesen érett mákszemek kerülhetnek, a hidegsajtolás módszere pedig biztosítja, hogy a mákban lévő értékes anyagok a lehető legnagyobb mértékben megőrződjenek. A kíméletes előállítási folyamat eredménye a könnyen emészthető, diszkrét ízű mákolaj, ami ezen tulajdonságai miatt ideális a diétás konyhában. Amennyiben eddig még nem vette fel a mákolajat a kedvencei listájára, minden bizonnyal meggondolja magát, ha pár csepp mákolajjal fogyaszt el legközelebb egy friss pasta ételt.
A Bio Mákolaj jótékony hatásai
Ennek a hidegen sajtolt olajnak 87-90 százaléka telítetlen zsírsavakból áll, amiért különösen hálás a szív-és érrendszer.
A mákolajat magas omega-6 zsírsavtartalma is megkülönbözteti a többi növényi olajtól. Az omega-6 zsírsavakat, úgy mint a linolsavat és az arachidonsavat nem képes előállítani az emberi szervezet, jóllehet ezek az anyagok nélkülözhetetlenek fiziológiai folyamataink egészséges működéséhez. Közvetve irányítják a vérnyomást és a test gyulladások elleni reakcióját.
A hidegen sajtolt bio mákolaj használatáról
A mákból nyert olajnak finoman fanyar, enyhén diós íze van, ami különösen hideg ételekben érvényesül jól. A benne található anyagok optimális aránya miatt a mákolaj változatosságot tud vinni az alacsony koleszterintartalmú és természetes étrendbe is. Jól illik párolt és nyers zöldségekhez, salátákhoz és a hagyományos közép-európai ételekhez. Az pedig magától értetődő, hogy ennek a világossárga olajnak ott a helye a mákos tésztában, mákos nudliban és mákos rétesben!
Bio sárgabarackmag olaj, a sokoldalú olaj – az egészségért és a szépségért
A sárgabarackmag olaj az egyik legrégebben ismert olajfajta - ráadásul az egyik legértékesebb is! Az ókori Kínában a sárgabarack magjából nyert aranyszínű olajat különösen nagyra tartották a szépségre gyakorolt jótékony hatása miatt. Amikor kinyitjuk az üveget, finom marcipán- és leheletnyi Amaretto-illat csapja meg az orrunkat.
A sárgabarackmagokat kizárólag mechanikus eljárással sajtoljuk. A bonyolult, különleges gondossággal végzett sajtolás során a sárgabarackmag minden egészséges összetevője megmarad, így a benne lévő E- és B-vitaminok, illetve a telítetlen zsírsavak.
A sárgabarackmag olaj jótékony hatásai
A sárgabarackmag olajnak igen magas a B- és E-vitamin tartalma. Mindkét vitamin elemi fontosságú az emberi szervezet számára.
A sárgabarackmag olaj legfőbb összetevője az életfunkciókhoz nélkülözhetetlen olajsav. Mivel testünk nem képes önállóan termelni ezt a savat, táplálkozással kell a szervezetbe juttatni.
A hidegen sajtolt sárgabarackmag olaj használatáról
Minthogy ebben az olajban minden benne van, ami a testünknek jó, egyetlen háztartásból sem hiányozhat. Tartsuk viszont szem előtt, hogy a sárgabarackmag olaj mindig vegyszermentes, bio eredetű, hidegen sajtolt és finomítatlan legyen, mert csakis így őrzi meg értékes összetevőit.
A sárgabarackmag olaj használatának titka, hogy nem szabad túlságosan felhevíteni. A sütési hő tönkretenné vagy teljesen elpusztítaná az összetevőit. Így a sárgabarackmag olaj különösen alkalmas alapanyaga a salátaönteteknek, nem kis részben azért is, mert remekül harmonizál a friss citruslevekkel. Tipp: Néhány csepp sárgabarackolajjal különleges aromát varázsolhatunk a friss tésztákba vagy levesekbe.